Тестовий постик

Тестовий постик

cxczxczxcівсівсвсвісвіс

cxczxczxcівсівсвсвісвіс

Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок щодо найбільшої «газової схеми» в історії України. Найбільшою її називають через те, що вона принесла державі майже 3 млрд грн збитків. Зокрема 740 млн грн — це втрачений дохід держкомпанії «Укргазвидобування». Це найбільша українська компанія, яка є частиною групи «Нафтогаз» та займається видобутком газу і газового конденсату. 

Ще 2 млрд грн — це втрати бюджету через рішення ексочільника ДФС Романа Насірова, якими той розстрочив сплату ренти за користування надрами для компаній колишнього народного депутата Олександра Онищенка. Останнього прокуратура вважає організатором схеми. 

Справа Онищенка

У 2008 та 2012 роках Онищенко представляв Україну на Олімпійських іграх у кінному спорті. Згодом став народним депутатом від «Партії Регіонів». У 2014 році входив до списку 100 найзаможніших українців від Forbes зі статками у $27 млн.  

У 2024 році екснардеп отримав 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Його фінансовій директорці Олені Павленко пощастило трохи більше — їй призначили 12 років з конфіскацією. Суд також стягнув з них понад пів мільярда гривень за цивільним позовом. 

Вирок поки не набрав законної сили і його ще можна оскаржити до апеляційної палати ВАКС.

Антикорупційні органи вказують, що до «газової схеми» причетні майже 30 ос